Medium rare steak

Iskoristite naše savjete kako biste Vaš doživljaj mesa iskusili u potpunosti

Medium rare steak

Želimo odmah napomenuti prije čitanja recepture da je to nešto subjektivo i da u mesu treba uživati! Respect the beef!

Neki tvrde da meso ne treba začinjavati prije pečenja, drugi tvrde da treba. Jedni tvrde da se meso mora peći na otvorenoj tavici, drugi poklapaju tavu i puštaju da se meso pari.
Neki ih peku na ravnoj tavi, drugi na grillu. Što je ispravno ne znam možemo Vam reći sa sigurnošću, ali ga pripremati treba svatko kako voli.

Naše upute su sljedeće: ono što svakako poštujemo je pravilo da višak masnoće najprije treba otkloniti te zarezati ostatak masnoće kako se steak ne bi savio meso dobro obložite začinima jer će to pripomoći zadržavanju sočnosti, a okus će biti fenomenalan meso mora biti sobne temperature!

Pečemo ga na jako vrućoj grill tavi jer volimo kada ima šare, meso pečemo najprije na ulju, zatim dodajem zgnječeni češnjak u ljusci, timijan ili ružmarin te kocku dvije maslaca (sada dolazimo do čarobnog trenutka) čarobni trenutak zovemo basting = tehnika premazivanja komada mesa kako bi se osušena površina navlažila i aromatizirala; okus češnjaka, maslaca i začina obogatit će vaš odrezak, a i umak koji ćete kasnije napraviti deglaziranjem tavice pečeni odrezak zamotajte u aluminijsku foliju i prije rezanja ostavite nekoliko minuta kako bi odmorio i kako bi svi sokovi nakon rezanja ostali u njemu

Koliko peći steak?

Prepečeni steak definitivno nije neka gušt jer tako ubijete sve ono što je divno u takvom komadu mesa. Steak mora biti sočan, mora biti dovoljno dobro začinjen i mora biti pinky boje!

A kako se steak može ispeći?

Postoje 4 osnovne razine (ali moguće su  i međurazine):

vrlo sirov ili bleu = 1 minuta sa svake strane (ramstek 2 minute) – mekano i plavoljubičasto meso sirov

Saigant ili rare = 2 minute sa svake strane (ramstek 3 minute)  – mekano, spužvasto i crveno meso srednje pečen

A point ili medium = 3 minute sa svake strane (ramstek  4 minute)- srednje mekano meso, u sredini ružičaste boje dobro pečen,

Bien cuit ili well done (u šali još poznat kao uništen) = 3 minute sa svake strane na jakoj vatri, a zatim još 7-8 minuta na nižoj temperaturi – meso je čvrsto i smeđe

Posjetite nas 

Kontaktirajte nas

info@divibutcher.com

(242) 262-6758

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 93513

Posjetite nas

We are located on the corner of Divi and Extra in Downtown San Franciosco

Radno vrijeme

M-F: 6am – 5pm
Sat: 7am – 4pm
Sun: Closed